- Ongeval Claimen -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
header
Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Beschadigde (ex-)werknemer kan schade gaan verhalen

14-01-2010

Bedrijven in Nederland dreigen opgezadeld te worden met miljoenen euro's aan onverzekerde letselschade van (ex-)werknemers die in het verleden bij een verkeersongeluk gewond raakten. Dit als gevolg van een uitspraak van het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad.

Verzekering

Werkgevers worden als gevolg van deze uitspraak met terugwerkende kracht geacht een verzekering te hebben afgesloten voor hun personeel. ­Vrijwel geen enkel bedrijf beschikt over zo'n polis, en verzekeraars laten het wel uit hun hoofd om dekking te bieden voor ongelukken uit het verleden.

Strop

Volgens advocaat Frank Stadermann, specialist in verzekeringsrecht, kan de uitspraak van de Hoge Raad een grote strop betekenen voor bedrijven. "Iedereen die in het verleden onder werktijd bij een verkeersongeluk betrokken raakte, of dat nou als voetganger, fietser of automobilist was, kan zijn werkgever voor zijn schade aansprakelijk stellen. Dat geldt dus bijvoorbeeld ook voor de winkelhulp van de slager om de hoek. Die ondernemer loopt in het geval van zwaar letsel een groot risico failliet te gaan", constateert Stadermann, die momenteel zelf een bedrijf bijstaat dat gedwongen wordt een miljoen euro te betalen aan een exwerknemer, die vrijwel geheel verlamd raakte bij een verkeersongeluk.

Geen dekking

De reguliere aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) biedt in zo’n geval geen soelaas, want die geeft in deze situatie geen dekking. Zo besliste tenminste de Haagse rechtbank onlangs. De werkgever zelf draait dus op voor alle schade.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW noemt de ontstane situatie zeer ongewenst. "Wij dringen daarom aan op spoedige reparatie van de wetgeving op dit punt", aldus een woordvoerder.

(bron: www.pleinplus.nl)

Sleutelwoorden:
verkeersongeluk, schade verhalen, letselschade, verzekering, verzekeringen,

Schade claims

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

De Letselschadetest
Letselschade Test

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15716 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)

Contact


Landelijk onafhankelijk instituut om gratis letselschade te verhalen

kantoor

Postbus 84033
3009 CA Rotterdam
Telefoon: 088-ONGEVAL
(088-6643825)
Log in
:
:

  Registreren